Concerten

 orgel3

Programma concert

Het eerstvolgende concert is op 3 april 2020. Dit wordt verzorgd door het ensemble “Nieuw Veluws Vocaal” o.l.v. Maria den Hertog en begeleid op het orgel door Henk Veldman. Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat dit concert in verband met het uitbreken van het Coronavirus is afgelast.

Helaas kunnen wij voorlopig, zolang de situatie niet is veranderd, geen nieuwe concerten plannen. 

 

“Klein Veluws Vocaal”

Het Nieuw Veluws Vocaal is een jong ensemble dat in 2016 opgericht en bestaat uit 10 enthousiaste zangers waarvan de meeste al heel wat koorervaring hebben. Met 3 sopranen, 2 alten, 2 tenoren en 3 bassen kunnen we zelfs dubbelkorige werken uitvoeren. We zingen vooral a capella koormuziek die van alle eeuwen is; hedendaagse klanken met oude teksten als het Ubi Caritas van Ola Gjielo en oude meesters waarvan hun prachtige melodieën je meenemen naar hoger sferen zoals psalm 96 van Jan Pieterszoon Sweelinck.Ook op aarde is er veel moois te genieten in wereldlijke composities als La Nuit van J.R. Rameau en het vrolijke Come with me my love van Y. Trabsky.

 

“Maria den Hertog” 

Even in het kort over waar ik muzikaal sta en vandaan kom: In 1989 studeerde ik af aan het Haags Koninklijk Conservatorium waar ik solozang studeerde bij Meinard Kraak; Ik heb daar allerlei masterclasses gevolgd, bijv van John Cage (moderne muziek) en bij Robert Holl (romantisch repertoir) Later ben ik me gaan nascholen bij Eugenie Dietewich, Aafje Heinis en Maria Acda, en recent door Hetty Gehring, ademcoach.Heel veel heb ik gezongen als soliste, maar later ook een aantal jaren in het Groot Omroep Koor, een professioneel koor in Hilversum en heb daarin mogen zingen onder andere olv Peter Dijkstra en Jaap van Zweden. Momenteel zing ik in meerdere Bachcantate-projecten en allerlei (koor)concerten, de kinder-Mattheuspassion in Hoorn en werk ik mee aan oude muziek opnames, zoals Dowland-duetten en ben in voorbereiding voor een c.d. met negro-spirituals, die dit najaar uitkomt. Ik heb een lespraktijk aan huis voor zangles aan goede amateurzangers en jaarlijks organiseer ik koorprojecten.

Omdat ik al langer dirigeer, groeide de behoefte me daarin te scholen en heb ik met goed gevolgd de applicatie-cursus koordirectie gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht; daarvoor heb ik twee maal de Kurt Thomascursus gedaan, een erg leuke en leerzame spoedopleiding voor dirigenten van allerlei nivo. Twee maal heb ik het Weihnachtsoratorium mogen dirigeren en vele andere oratoria en kleinere werken.

“Henk Veldman”

Geen gegevens beschikbaar.