Concerten

orgel3

Programma concert

Op vrijdag 1 november wordt het 2e concert van dit seizoen gegeven. de uitvoerende musici zijn: Rodyan van den Brink orgel samen met het blokfluitkwartet “Capriola” onder leiding van Els Kuijk

 

“Capriola”

Blokfluitkwartet “Capriola” speelt oude en nieuwe muziek, geeft concerten en werkt regelmatig samen met andere instrumentalisten en koren. Het kwartet bestaat uit: Els Kuijk, Irene Hooimeijer, Serena Jansen en Kees Konings. “Capriola” heeft de afgelopen jaren in zowel Nederland als internationaal concerten gegeven. “Capriola” heeft zo ook deelgenomen aan de festivals “Oude Muziek Nu” in Hoorn. Voor het programma van vanavond is “Capriola” op zoek gegaan naar composities waarin zij (instrumentaal) liederen door alle menselijke emoties heen wil laten klinken. Door de eeuwen heen zijn er zowel liederen als instrumentale werken gecomponeerd om uiting te geven aan rouw, verdriet, verwondering, liefde en blijdschap. Muziek die raakt en aanraakt. Op het programma van vanavond staan o.a. werken van Dowland, Pachelbel, Sweelinck, Telemann en J.S. Bach.

Rodyan van den Brink 

Organiste  Rodyan van den Brink heeft meerdere malen deelgenomen aan orgelconcoursen in o.a. Elburg en Meppel, waarbij ze in Elburg in 1998 een tweede plaats behaald heeft. In september 2017 is Rodyan gestart met de conservatoriumopleiding orgel/kerkmuziek bij Reitze Smits.