Concerten

 orgel3

 

 

Programma concert

Het eerstvolgende concert is op 6 maart 2020. Dit wordt verzorgd door Wietse Ouwejan (orgel) en Jos Maters (klavecimbel)

 

“Wietse Ouwejan”

Wietse Ouwejan (1999) is student aan het Gronings “Prins Claus” Conservatorium en organist bij diverse kerken (o.a. de Christelijk Gereformeerde Kerk) in Drachten en omgeving. Wietse begon met orgellessen op zijn achtste van een kennis. Al snel nam hij daarna lessen bij Jochem Schuurman, waarvan hij 10 jaar les kreeg. Sinds 2016 studeert hij aan het “Prins Claus” Conservatorium te Groningen, waar hij les krijgt van o.a. Erwin Wiersinga en Theo Jellema. Masterclasses volgde hij bij Ville Urponen, Stef Tuinstra, Eric Lebrun, Matteo Imbruno en Wolfgang Zerer.

“Jos Maters” 

Jos Maters (1997) is ook student aan het “Prins Claus” Conservatorium. Hij begon zijn orgellessen bij Theo Duijst, vervolgens bij Willem van Twillert en Gerrit Christiaan de Gier. Sinds 2015 studeert hij aan het “Prins Claus” Conservatorium te Groningen, waar ook hij les krijgt van o.a. Erwin Wiersinga en Theo Jellema. In september 2016 startte hij met het hoofdvak Klavecimbel. Jos heeft masterclasses gevolgd bij Michel Bouvard, Wolfgang Zerer en Paolo Crivellaro. In 2018 deed hij mee aan de internationale zomeracademie in Haarlem, waar hij les kreeg van o.a. Olivier Latry, Ben van Oosten, Reitze Smits en Menno van Delft. Hij viel in de prijzen bij het Ambitus Orgelconcours (2017) en het SGO Orgelconcours (2019) Momenteel is Jos als “Organ Scholar” verbonden aan de Nicolaasbasiliek in Amsterdam en is hij organist in de Zuiderkerk te Bunschoten.