Concerten

orgel3Programma concert

Voor het seizoen 2019/2020 zijn de data bekend (zie agenda) Het eerste concert is op vrijdag 4 oktober, dan zullen Mannes Hofsink (orgel) en Annet Verboom (viool) u trakteren op een prachtig concert .

Annet Verboom
Mannes Hofsink

 

Mannes Hofsink

Mannes Hofsink (1981) is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente in de Grote of Mariakerk te Meppel en sinds september 2019 aan de Nieuwe Kerk te Groningen. Ook is hij stadsbeiaardier van Meppel en dirigent van “Cantorij Nijeveen” en koorvereniging  “Wijker Kunst”. Tevens is hij pianist van het “Meppeler Mannenkoor”. Daarnaast heeft hij een concert en lespraktijk.

Mannes studeerde orgel en kerkmuziek bij Gijs van Schoonhoven aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Hierna studeerde hij aan de Messiaen Academie bij Cor Ardesch en ook weer Gijs van Schoonhoven, koordirectie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Louis Buskens en beiaard aan het Carillon Instituut Nederland bij Boudewijn Zwart. Momenteel volgt hij improvisatie- en interpretatielessen bij Toon Hagen. Mannes begeleidde diverse malen bij het Requiem van Duruflé en de Petite Messe Solonelle van Rossini. Hij vertolkte de orkest begeleiding van het Gloria van Poulens met het koor Musica Vocalis uit Zwolle en Ein Deutsches Requiem van Brahms in de Eusebiuskerk te Arnhem. Hij ging mee als organist van het Zwols Vocaal Ensemble op concertreis naar Engeland en Zweden. Van de Dordtse componist Kors Monster voerde hij het complete werk voor beiaard uit op het gelijknamige festival in Dordrecht. In mei 2014 werkte hij samen met een collega organist, een harpist en een fluitist mee aan een uitvoering van het Canto Ostinato van S. ten Holt in de Grote of Mariakerk te Meppel. In juli van dit jaar was hij finalist op het internationaal improvisatieconcours voor orgel in het Duitse Schwäbisch Gmünd.

 

Annet Verboom 

Annet Verboom werd geboren in 1984 in ’t Harde. Na vioollessen aan de Muziekschool van Elburg werd zij toegelaten tot de Jong Talent-klas van het conservatorium van Zwolle, waar ze les had van Els Krieg. Haar bacheloropleiding en masteropleiding deed zij bij Benzion Shamir aan het conservatorium van Rotterdam. Incidentele lessen volgde ze bij Evgenia Ephstein. Masterclasses volgde ze o.a. bij Ilya Grubert, Shmuel Ashkenasi, Mauricio Fuks en Roland Daugareil. Ze volgde kamermuzieklessen bij Zvi Maschkovski, Sander Sittig en Itamar Shimon. Tijdens het Peter de Grote Festival 2008 ontving zij een onderscheiding voor ‘Outstanding Musicianship’. In hetzelfde jaar nam ze in Israel deel aan Music in the Kibbutz, met masterclasses van o.a. Jonathan Berinck en Michael Geisler.
Ze heeft met verschillende orkesten gesoleerd zoals het Jeugd Strijkorkest Constantijn, Rotterdam Ensemble, NCSO en met Symfonia Jong Twente en Sinfonia Rotterdam en RE:Orchestra. Zij remplaceert bij verschillende orkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Nedpho, Filharmonie Zuid Nederland en Het Gelders Orkest.
De afgelopen jaren heeft Annet haar eigen vioolklas kunnen opbouwen. Ze geeft privé les maar valt ook regelmatig in bij verschillende muziekscholen. Sinds kort geeft zij les aan de Muziekschool in Elburg.
Naast orkestspel en lesgeven maakt Annet veel kamermuziek met onder anderen muzikanten van Sinfonia Rotterdam en Rotterdam Philharmonisch Orkest. Momenteel vormt zij een vast duo met de pianist Harimada Kusuma waar zij concerten mee geeft in binnen en buitenland.